Sport en Tiener +

 
 
 
 

HabiStad | Sport en Tiener +

 
 
 
 
Tieners en bewegen, ogenschijnlijk gaat dit niet samen. En misschien is dit ook wel zo. Uit de Leefstijlmonitor 2015 van het RIVM blijkt dat jongeren tussen de 12 en 20 jaar per dag gemiddeld 10,4 uur zitten. Jongeren kinderen van 4 tot 12 jaar brengen hun tijd minder lang zittend door: zij zitten ‘maar’ gemiddeld 7,3 uur per dag.
Bewegen
We weten allemaal hoe belangrijk het is dat kinderen en tieners bewegen. Te veel zitten brengt gezondheid risico’s met zich mee als obesitas en diabetes. Tieners maken lange dagen zittend door op school, daarna moet vaak nog een aantal uren huiswerk gemaakt worden. Daarom is het belangrijk dat juist Tieners in beweging komen en niet alleen maar hun schoolactiviteiten afwisselen met gamen.
Sociaal aspect
Gelukkig is er vanuit de overheid, maar ook vanuit burgerparticipatie initiatieven, veel aandacht voor deze groep. Er worden voetbalkooien, StreetworkOut locaties en Outdoor fitness toestellen gerealiseerd in wijken en dorpen. Bijkomend voordeel is dat mensen elkaar weer ontmoeten dat weer bijdraagt aan een goede sociale ontwikkeling.
Sport en Tiener+
HabiStad adviseert in, levert en monteert producten waar jongeren (maar ook ouderen) kunnen sporten, trainen, bij elkaar komen en chillen. Sportkooien, pannakooien die tegen een stootje kunnen maar ook Outdoor Fitness toestellen die geschikt zijn voor een buiten opstelling.