Ondergronden

Habistad › Ondergronden
De functie van een ondergrond
Bij de inrichting van een sport of speelplein wordt vaak de focus gelegd op de speeltoestellen. Niet zo vreemd natuurlijk, de functie van een speelplaats is dat kinderen hier met plezier naartoe gaan voor sport- en spelactiviteiten. Wat echter nogal eens vergeten wordt is de toepassing van een kwalitatieve en veilige ondergrond. Een goede vloer draagt bij aan het spelplezier en de veiligheid van spelende kinderen. Zo is een valdempende ondergrond al verplicht bij een valhoogte van 60 cm. Het inrichten van een speelplaats gaat daarom verder dan de keuze voor een schommel, wipwap, pannakooi of basketbalpaal. Bekijk hier de verschillende types ondergronden of lees hieronder verder over de voordelen van onze ondergronden.
 
Veilige inrichting speelplaats
De ondergrond is een fundamenteel onderdeel van een veilige speelomgeving. Waar gespeeld wordt, gebeuren nou eenmaal (kleine) ongelukken. Een goede ondergrond kan de risico’s op ongevallen en eventueel letsel beperken. Welk type ondergrond het meest geschikt is, hangt af van de situatie. Zo is de waterdoorlatende beton ondergrond “drainbeton” erg geschikt voor toepassing in een sportkooi. Omdat drainbeton goed water doorlaat, glijden kinderen niet snel uit door waterplassen die op de grond liggen. De valdempende gietrubber ondergrond “Bumpy Jump” wordt juist weer vaak toegepast in speeltuinen of op schoolpleinen en is ideaal te combineren met kunstgras.
Meer plezier dankzij de juiste ondergrond
Een goed gekozen sportondergrond draagt bij aan de spelbeleving. Kinderen die in een speeltuin spelen ervaren een zachte ondergrond als plezierig, terwijl bij een spelletje voetbal en basketbal een harde ondergrond ervoor zorgt dat de bal goed stuitert en lang doorrolt. Maar ook de mate van geluidsabsorptie, de duurzaamheid en onderhoud van een vloer zijn erg belangrijk. Een schone, goed onderhouden vloer nodigt uit om op te sporten en spelen. Om de juiste keuze te maken is de nodige kennis van ondergronden vereist. Wij beschikken over deze kennis en delen dit graag met u.
Ondergronden
Bij Habistad bieden wij u de keuze uit verschillende type ondergronden zodat u altijd de meest optimale ondergrond voor uw sport- of speelplaats bij ons vindt. U kunt kiezen uit:

Rubber gietvloer (Bumpy Jump)
Kunstgras ondergrond
• Asfalt ondergrond
Beton ondergrond (Drainbeton)
Ondergronden