Sportvloeren buiten

Habistad › Sportvloeren buiten
Sportvloer voor buiten
Iedereen kent natuurlijk de sportvloer in een sporthal of gymzaal. Dempend bij het maken van een sprong, de juiste stroefheid en een aantrekkelijke kleur. Prachtige vloeren maar niet geschikt voor buiten. Toch sporten we ook buiten graag op een perfecte sportvloer. Bijvoorbeeld in een sportkooi, pannakooi of basketbalveld. Voor al deze buitensporten heeft HabiStad de juiste sportvloer voor buiten.
 
Welke sportvloer voor buiten?
Bij de keuze van een ondergrond kijk je naar de sport die er op gespeeld wordt. Basketbal vereist, vanwege de stuiteigenschappen, een andere vloer dan bijvoorbeeld voetbal of tennis waar sliden belangrijk is. Daarnaast moet gekeken worden naar onderhoud. Kunstgras heeft dan wel goede speeleigenschappen voor voetbal maar heeft meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een Drainbeton sportvloer. Ook de levensduur speelt een belangrijke rol. Zo heeft een sportvloer van sportasfalt (fijne structuur) nagenoeg geen onderhoud nodig en heeft bovendien een zeer lange levensduur.
In een multifunctionele sportkooi, waar verschillende sporten op dezelfde sportvloer gespeeld worden, moet de gulden middenweg gevonden worden.
Meer plezier dankzij de juiste ondergrond
Een goed gekozen sportvloer voor buiten draagt bij aan de spelbeleving. Kinderen die in een speeltuin spelen ervaren een zachte ondergrond als plezierig, terwijl bij een spelletje voetbal en basketbal een hardere of harde sportvloer ervoor zorgt dat de bal goed stuitert en lang doorrolt. Maar ook de mate van geluidsabsorptie, de duurzaamheid en onderhoud van een vloer zijn erg belangrijk. Een schone, goed onderhouden sportvloer nodigt uit om op te sporten en spelen. Om de juiste keuze te maken is de nodige kennis van ondergronden vereist. Wij beschikken over deze kennis en delen dit graag met u.
Ondergronden
Bij Habistad bieden wij u de keuze uit verschillende type ondergronden zodat u altijd de meest optimale ondergrond voor uw sport- of speelplaats bij ons vindt. U kunt kiezen uit:

Rubber gietvloer (Bumpy Jump)
Kunstgras ondergrond
• Asfalt ondergrond
Beton ondergrond (Drainbeton)
Ondergronden