Test

 
 
 
 
 
 
 
 

HabiStad | Pannakooien

 
 
 
 
Pannakooien voor buiten
Voetbal is van alle tijden, pannavoetbal in Nederland daarentegen is pas rond de eeuwwisseling in opkomst gekomen. Panna betekent eigenlijk ‘poorten’ en komt uit het het Surinaams. Het is een vorm van straatvoetbal waarbij het de bedoeling is de bal door de benen (poort) van de tegenstander te spelen. Pannavoetbal speel je in een pannakooi. Deze zijn verkrijgbaar in veel maatvoeringen en vormen, zoals rechthoekig, rond of ovaal. Bij panna maakt de boarding een wezenlijk onderdeel uit van het spel. Door via de boarding te spelen, zet je je tegenstander letterlijk op het verkeerde been. De afmeting van de kooi bepaald het aantal spelers die tegelijk kunnen spelen.

Aanvankelijk werd panna in ronde kooien gespeeld. Een ronde pannakooi kent geen hoeken waar de bal in kan blijven liggen. Om prijstechnische redenen zijn hier later de rechthoekige pannakooien aan toegevoegd. Bekijk hier ons assortiment pannakooien.
 
Kwaliteit van de pannakooi
Een pannakooi krijgt het zwaar te verduren. Daarom is het belangrijk dat een pannakooi uit zo weinig mogelijk onderdelen bestaat. Doordat een trap tegen de kooi trillingen af geeft door de hele boarding kunnen de kleinere onderdelen los trillen en bovendien zorgt dit voor veel geluidsoverlast. Een pannakooi die bestaat uit volledig gelaste frames geeft trillingen minder door met daardoor een lange levensduur en is geluidsarm.
Speelondergrond in een pannakooi
Straatvoetbal speel je op de straat. Hierbij wordt vanzelfsprekend niet gekeken naar de ondergrond. Asfalt, zand, tegels, het is allemaal geen probleem. Daarom kan een pannakooi prima op een bestaande ondergrond geplaatst worden mits deze vlak, waterpas is en geen opstekende tegels of klinkers heeft. Natuurlijk kan er meer aandacht worden besteed aan de ondergrond van een pannakooi. Bijvoorbeeld onze drainbeton waterdoorlatende vloer is geheel vlak en is na een regenbui direct bespeelbaar doordat water ogenblikkelijk dóór de vloer weg zakt in de bodem. Heerlijk om op te voetballen.

Of onze rubber gietvloer ‘Bumpy Jump’ die leverbaar is in alle kleuren. Bumpy Jump is waterdoorlatend, speelt fantastisch en dempt een val bij een iets overmoedige actie.